متن پیش رو در رجا منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
اعلام تصمیم دولت آمریکا برای اعمال تحریمهای جدید، دو روز پس از آن صورت میگیرد که ایران بیش از یازده تن اورانیوم غنیشده را به روسیه منتقل کرد. گفتنی است که این میزان غنی سازی حاصل زحمت ده ساله متخصصان اتمی کشورمان بوده است و خروج آن از کشور نوعی خلع ید و خلع قدرت محسوب میشود.
در ادامه تحریمهای هفتگی آمریکا علیه ایران پنج کارمند وزارت دفاع در لیست تحریم قرار میگیرند.
وزارت خزانهداری آمریکا در نامهای به کنگره این کشور اعلام کرده است که دولت قصد دارد تحریمهای تازهای علیه ایران اعمال کند. در همین راستا روزنامه وال استریت ژورنال جزئیات بیشتری از این تحریمها که قرار است علیه برنامه موشکی ایران اعمال گردد، منتشر کرده است. برخی از یازده فرد و شرکتهایی که قرار است تحریم شوند به شرح زیر است:
- شرکت بازرگانی « مبروکه » Mabrooka مستقر در دوبی و «حسین پورنقشبند» بنیانگذار این شرکت به دلیل کمک ادعایی به ایران برای تهیه فیبر کربن برای استفاده در برنامه موشکی، در فهرست تحریمها قرار گرفتهاند.
- شرکت « آنهوی لند گروپ » co Anhui land Group مستقر در هنگ کنگ: این شرکت به ادعای واشنگتن با آقای پورنقشبند در ارتباط بوده، برای ایجاد خط تولید فیبر کربن استفاده شده است. فیبر کربن از جمله مواد مهم مورد استفاده در موشک برای ایجاد مقاومت در برابر گرمای شدید است.
- « جواد موسوی » مدیر اقتصادی گروه صنعتی شهید همت
- « محمد هاشمی » از مقامات پشتیبانی نیروهای مسلح
- دو کارمند دیگر وزارت دفاع که نامهای آنها هنوز منتشر نشده است
براین اساس، دارایی این شرکتها و افراد در بانکهای آمریکایی بلوکه شده و اتباع آمریکا یا خارجی از مراوده مالی با آنها منع خواهد شد.
یک مقام آمریکایی گفته است که بر اساس توافق هستهای وزارت خزانهداری حق تحریم کردن افراد مرتبط با برنامه موشکی، تروریسم و حقوق بشر ایران را برای خود حفظ کرده و این مسئله از موضوع هستهای جدا است.
پیش از این سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز گفته بود که واشنگتن در حال بررسی گزینه اعمال تحریمهای جدید علیه برنامه موشکی ایران است.
گفتنی است که این اقدام به بهانه پاسخ به آزمایش موشک بالستیک عماد توسط ایران صورت میگیرد. پس از آزمایش موشک عماد کارشناسان شورای امنیت ایران را به نقض قطعنامه ۱۹۲۹ متهم کرده بودند.
اعلام تصمیم دولت آمریکا برای اعمال تحریمهای جدید، دو روز پس از آن صورت میگیرد که ایران بیش از یازده تن اورانیوم غنیشده را به روسیه منتقل کرد. گفتنی است که این میزان غنی سازی حاصل زحمت ده ساله متخصصان اتمی کشورمان بوده است و خروج آن از کشور نوعی خلع ید و خلع قدرت محسوب میشود.
آمریکا در حالی مشغول اعمال تحریمهای جدید است که مقامات این کشور پیش از این هم در اقدامی که به گفته کارشناسان ناقض متن صریح برنامه جامع اقدام مشترک است، قانونی تصویب کردند که بر اساس آن افرادی که در ۵ سال گذشته به ایران سفر کرده باشند، برای سفر به آمریکا حتما باید روادید دریافت کنند، حتی اگر تبعه یکی از ۳۸ کشوری باشند که واشنگتن با آنها قرارداد لغو روادید دارد. همچنین ۲۲۶ نماینده جمهوری خواه و دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا طرح دیگری را به تصویب رساندند که مطابق آن به دولت آمریکا اجازه میدهد یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار از داراییهای مسدود شده ایران را برداشت نماید.
گفتنی است که تحریمهای جدید ایالات متحده آمریکا در دوران پسابرجام در مغایرت با شرط دوم مقام معظم رهبری در ارتباط با اجرای توافق هستهای بوده و دولت یازدهم موظف به توقف تعهدات خود طبق آن میباشد. در این قسمت از نامه مقام معظم رهبری آمده است:
در سراسر دورهی هشتساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانهای (از جمله بهانههای تکراری و خودساختهی تروریسم و حقوق بشر) توسّط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظّف است طبق بند ۳ مصوّبهی مجلس، اقدامهای لازم را انجام دهد و فعّالیّتهای برجام را متوقّف کند.
با این اوصاف مشخص نیست که دولت تا چه زمانی خوشبینی خود به توافق هستهای را ادامه داده و در برابر این همه اقدامات خصمانه آمریکا هر آنچه که دانشمندان متعهد کشور در طی سالهای گذشته به آن دست یافتهاند را به چوب حراج میزند.
منبع:رجا